CONSULTATII OFTALMOLOGICE

Avem o echipă de oftalmologi, medici oftalmologi, opticieni și optometriști dedicați, pregătiți să îți ofere un consult oftalmologic complet și profesionist.

Dispunem de cele mai performante aparate pentru diagnosticarea afecțiunilor de vedere.

Măsurarea dioptriilor se face cu ajutorul autorefractometrului, iar, pe baza rezultatului, medicul oftalmolog stabilește corecția optică necesară prin probarea cu lentile.

Uneori este necesară efectuarea refractometriei cu ciclopegie după utilizarea în prealabil a picăturilor pentru dilatarea pupilelor. Scopul utilizării picăturilor este de a determina adevăratele dioptrii, de obicei în anumite situații și mai ales când nu s-au mai purtat ochelari.

Doctorii și medicii oftalmologi pot realiza și consultații medicale oftalmologice pentru diferite afecțiuni ale ochilor, precum:

  • Alacrimia sau sindromul ochiului uscat  – care apare de obicei la persoanele care stau mult timp în fața ecranului, citesc mult sau au o vârstă înaintată.
  • Blefarita  – o inflamație cronică a pleoapelor și genelor, care provoacă mâncărimi și iritații ale pleoapelor.
  • Chalazionul – o mică umflătură în pleoapă, care poate fi inițial roșie, umflată și sensibilă la atingere.
  • Cheratoconusul   – inflamare a corneei ochiului, care apare la tineri și afectează vederea treptat, iar boala se oprește după vârsta de 40 de ani.
  • Conjunctivita alergică – o reacție alergică la ochi, la nivelul conjunctivei, care se manfiestă prin mâncărime, înroșire și inflamare a conjunctivei.
  • Conjunctivita acută  – o infecție virală a conjunctivei care se manifestă prin dureri, arsuri, mâncărimi, uneori sensibilitate la lumina, ochii roșii și o secreție lipicioasă (în special dimineața).
  • Degenerescența maculară   – apare odată cu vârsta și poate cauza o imagine fracționată, împărțită și cu bucăți lipsă, în special atunci când se citește sau se efectuează activități care necesită privitul la distanță mică.
  • Decolorarea posterioară de vitros  – poate apărea odată cu vârsta și poate cauza mici hemoragii în partea anterioară a globului ocular, care se observă ca puncte roșii. Persoanele afectate pot vedea puncte, linii, cercuri sau pete care plutesc în fața ochilor.
  • Dezlipirea de retină  – apare atunci când straturile retinei se separă și nu se mai trimit semnale vizuale la creier. Este o urgență medicală ce necesită atenție imediată, deoarece poate duce la orbire dacă nu este tratată.
  • Tulburări vitreene (Flocoane vitreene)   – pete mici sau nori care apar și se mișcă în câmpul vizual. Nu este o afecțiune periculoasă și nu necesită tratament sau alte intervenții, dar dacă apar foarte multe astfel de pete este necesar un control oftalmologic.
  • Hemoragia subconjunctivală – apare atunci când un vas de sânge de sub conjunctivă se sparge și sângerează. Apare de obicei brusc, în urma unei tuse puternice, efort, vărsături, intervenție chirurgicală sau traumatisme. Uneori poate apărea la persoanele cu diabet zaharat și hipertensiune arterială.
  • Infecția corneei cu virusul herpes simplex – poate cauza mici ulcerații cutanate, afectează corneea, amplifică secreția lacrimală, crește sensibilitatea la lumină și vederea devine încețoșată, iar pleoapele se inflamează. Nu se știe cum se transmite virusul, dar probabil apare în urma unei răceli sau infecții.. Nu este contagios, dar este necesară o igienă adecvată și un consult oftalmologic.
  • Orjeletul (ulciorul) – când una dintre glandele pleoapei, situate pe margine, se infectează, glanda se umflă ca un coș. Poate crește atât în interior cât și în exterior, iar zona este sensibilă la atingere, roșie și umflată. Necesită tratament și nu afectează vederea.
  • Sclerita și episclerita – înroșirea ochiului într-o zonă restrânsă, uneori poate fi intensă și poate căpăta o nuanță albăstruie, poate fi dureroasă în diferite grade, în funcție de caz.
  • Retinopatia diabetică – persoanele cu diabet riscă să dezvolte această afecțiune. Deoarece poate afecta permanent retina, un control oftalmologic periodic este recomandat, chiar dacă nu sunt simptome vizibile. Simptomele pot include vedere încețoșată la distanță și aproape, flocoane și chiar pierderea bruscă a vederii. Netratată, poate duce la orbire.
  • Pterigionul – creșterea anormală a corneei în formă de pană.
  • Pinguecula – o mică pată gălbuie în relief care se formează pe conjunctivă, pe fiecare parte a corneei, cauzată de expunerea la radiații ultraviolete, vânt și praf.
  • Inflamația nervului optic – apare din cauza unor cauze externe sau din cauza unor tulburări în organism, cum ar fi o infecție sau inflamație a altor organe. Această afecțiune duce la pierderea parțială sau totală a vederii la unul dintre ochi și se manifestă prin încețoșarea vederii centrale sau pierderea parțială a câmpului vizual central. Ochiul afectat poate percepe culorile mai pale și mai șterse, fără saturație. Este important un control oftalmologic.
  • Infecția virală a corneei – corneea este partea din față a ochiului și este complet transparentă și curată, este unul dintre cele mai sensibile organe din corpul uman. Infecția virală poate cauza apariția unor puncte mici, disperse de culoare gri pe suprafața corneei și poate provoca disconfort la lumină, dureri, vedere încețoșată și lăcrimarea ochilor. Această infecție poate fi transmisă și la alte organe, deci igiena este foarte importantă.

Dacă aveți sau observați orice probleme legate de ochi, ar trebui să solicitați o consultație la un medic specialist sau doctor oftalmolog. Amânarea poate duce la probleme severe și, în majoritatea cazurilor, tratamentele sunt simple și nu necesită intervenții chirurgicale.

Vă așteptăm cu drag la un control oftalmologic periodic.

TARIFE CONSULTAȚII

TARIFE CONSULTAȚII

VALABILE DIN 01.02.2022 CLUJ NAPOCA, REGELE FERDINAND, NR. 25

Consultație la medicul oftalmolog

  • ANAMNEZĂ, DETERMINAREA DIOPTIILOR 90 LEI* (ochelari și lentile de contact)
  • FUND DE OCHI (FO) 30 LEI**
  • TENSIUNE INTRAOCULARĂ (TIO) 10 LEI**

Consultație la optometrist

  • DETERMINAREA DIOPTRIILOR 50 LEI*
    Ochelari și lentile de contact

* 30 LEI REDUCERE DACĂ SE COMANDĂ OCHELARII ÎN MAGAZINUL OPTICON
** FO Și TIO SE REALIZEAZĂ DOAR ÎN PACHET CU DETERMINAREA DIOPTRIILOR

Programeaza-te online, rapid si simplu. Campurile cu * sunt obligatorii.

Centre de optica OPTICON

Cluj-Napoca

  • #3 Memorandulumului, Nr. 14
    (Optica MEMO – in statia de autobuz)
    Mobil: 0723.520.871

  • #4 . Str. Timotei Cipariu, Nr.15
    (Piața Cipariu)
    Mobil: 0738 874 050

Turda

Dej

Campia Turzii

DESCOPERĂ PROMOȚIILE SPECIALE

Înscrie-te și rămâi tot timpul informat cu oferte, promoții sau reduceri speciale.