Imagini pentru putting contact lenses

Dacă ai început să porți lentile de contact cu dioptrie sau vrei să încerci o nouă culoare a irisului cu lentile colorate, dar nu ești prea sigură cum ar trebui să te machiezi cu noile “accesorii”, te lămurim noi cu câteva sfaturi.
Probabil că ai auzit tot felul de zvonuri despre cum nu poți folosi gene false, rimel de alungire sau cum nu poți să te machiezi în stilul smokey eyes, dar vrei să știi exact ce e adevărat sau nu.
Te invtiăm să citești articolul în continuare. ✔️

Imagini pentru hand wash and contact lenses1️⃣ Cea mai importantă regulă este să te speli pe mâini de fiecare dată când îți pui lentilele și te machiezi!

Este absolut necesar să te speli pe mâini înainte de a-ți pune lentilele de contact pentru a evita orice situație neplăcută. Mâinile murdare s-ar putea să afecteze calitatea lentilelor și s-ar putea să intre în ochi bacterii și să ducă la infecții. 🦠

2️⃣ Când să te machiezi: înainte sau după aplicarea lentilelor de contact?Imagini pentru putting makeup

📌 Răspunsul la această întrebare este relativ și nu există o regulă universal valabilă. Dacă ai început de curând să porți lentile de contact, probabil că nu ești îndemânatică în ceea ce privește aplicarea lor, deci cel mai bine ar fi să le aplici înainte pentru a nu-ți strica machiajul. 💄
📌 În schimb, după ce acumulezi mai multă experiență, este mai recomandat să îți pui lentilele după finalizarea machiajului pentru a evita ca particulele de pudră sau microgranulele de fard să se depună pe lentile.

3️⃣ Produsele pe bază de ulei nu sunt cele mai recomandate ❌

Evită să folosești produse pe bază de ulei pentru că acestea se pot scurge pe lângă marginile pleoapei, iar mai apoi în ochi. Când uleiul intră în contact cu ochiul, acesta va intra pe sub lentila. Sănătatea ochilor nu va fi afectată, dar vei avea privirea încețoșată temporar.

4️⃣ Ce produse cosmetice sunt recomandate?

Este recomandat să folosești produsele cosmetice hipoalergenice. Acestea sunt fabricate într-un mediu steril, nu conțin parfum și sunt pe bază de apă. În plus, sunt testate de medicii oftalmologi.✔️👩‍⚕️
‼️ Foarte important, nu uita să respecți mereu data de expirare a produselor cosmetice.