În această perioadă, suntem preocupați de sănătatea și siguranța tuturor.
Așadar, opticile Opticon își modifică programul și rămân deschise următoarele optici:
🔹 Opticon Cluj – str. Clinicilor , nr. 16A // Tel: 0728086491
🔹 Opticon Turda – str. Republicii nr.32 // Tel: 0728086494
🔹 Opticon Dej – Piața Bobâlnei, nr.14 // Tel: 0728086496
🔹 Opticon Câmpia Turzii – Piața Mihai Viteazu, nr.1 // Tel: 0728086495

🕙 Orar valabil la toate opticile: L-V: 10.00 – 16.00 // S-D : închis

Pentru a evita aglomerația și a asigura protecția tuturor, te invităm să te programezi online atât pentru consult oftalmologic cât și pentru achiziția de ochelari de soare, vedere sau lentile de contact  

💳 Avem rugămintea să folosești, pe cât posibil, plata cu cardul și mai puțin plata cu numerar.

#SuntemAiciPentruVoi #ComportamentResponsabil

Vă încurajăm să reduceți deplasările care nu sunt necesare și să comandați online. Puteți să vă bucurați în continuare de cei mai eleganți ochelari în confortul propriei case, comandând online direct din magazinul nostru: https://eopticon.ro
Vă puteți alege modelul de ramă preferat cât și lentilele pentru ochelari, dacă completați rețeta oftalmologică.

Opticile Opticon respectă toate normele de igienă și dezinfectare. În permanență dezinfectăm toate obiectele cu care intri în contact (mânerul de la ușă, ramele de ochelari, diverse obiecte). Pentru toate persoanele care ne vor vizita în perioada următoare, punem la dispoziție la intrarea în optici produse dezinfectante pentru mâini.

În actualul context, al pandemiei de coronavirus COVID-19, dorim să te ținem la curent cu toate informațiile de care ai nevoie, provenite de la Asociațiile și Societățile acreditate în domeniul sănătății oculare.

Foarte important! ➡️ Datorită faptului că virusul intră în corpul nostru și prin ochi, purtătorii de ochelari (de vedere și de soare) trebuie dezinfecteze des ramele de ochelari, iar cei care folosesc lentile de contact, trebuie să aibă mâinile foarte curate înainte de aplicarea lor. 

👁 Lentilele de contact și sănătatea ta:

Lentilele de contact pot fi purtate în siguranță, prevenind contaminarea potențială, urmând instrucțiunile corespunzătoare de îngrijire a lentilelor de contact, așa cum sunt prescrise de profesioniștii în domeniul îngrijirii ochilor, care includ spălarea, curățarea și uscarea completă a mâinilor înainte de manipularea lentilelor de contact.
• Până in prezent, nu există dovezi că folosirea lentilelor de contact ar trebui să fie evitată de către persoanele sănătoase sau că purtătorii de lentile de contact prezintă mai multe riscuri în fața infecției cu coronavirus, în comparație cu cei care poartă ochelari.
• În prezent, nu există dovezi care să sugereze vreo corelație între utilizarea lentilelor de contact și răspândirea COVID-19 sau o infecție cu coronavirus legată de utilizarea lentilelor de contact.
• Pentru a menține sănătatea oculară, toți purtătorii de lentile de contact trebuie să urmeze instrucțiunile corecte de purtare și îngrijire ale acestora.
• În cazul în care aveți simptome de răceală/gripă, este recomandat să evitați folosirea lentilelor de contact.

În continuare, poți accesa o serie de site-uri ale diferitelor asociații internațioanale, acreditate iî domeniul lentilelor de contact, care cuprind declarații și recomandări de utilizare în siguranța a lentilelor de contact, în contextul coronavirus COVID-19.
 
🔹 Contact Lens Wear and Coronavirus (COVID-19) guidance from BCLA (Statements for ECPs and consumer as attached) ➡️ 
 
🔹Top Contact Lens Experts Dispel Misinformation Regarding Coronavirus / COVID-19 Protections for Contact Lens Wearers ➡️ 
 
🔹 CORE Advises Contact Lens Wearers on Safe Use Amidst COVID-19 Concerns, Reinforces Proper Hand Hygiene ➡️ 

Câteva recomandări simple pentru siguranță și sănătate:

➡️ semne comune ale infecției cu noul coronavirus: febră, tuse și dificultăți de respirație – SUNAȚI la 112!

➡️ COVID-19 se răspândește prin tuse, strănut sau prin atingerea unui anumit obiect sau suprafață contaminată cu virus, atingerea feței (ochi, nas, gură) cu mâinile nespălate (cel puțin 20 secunde cu apă și săpun).

➡️  Spală-te pe mâini cu apă și săpun, minimum 20 de secunde, după orice contact cu o suprafață potențial contaminată. Folosește prosoape de hârtie, de preferat, pentru a șterge mâinile.

➡️ Evită zonele aglomerate unde ești expus la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane.

➡️ Limitează la maximum orice contact direct cu alte persoane prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, atingerea fețelor cu mâinile, etc.

➡️ Păstrează o distanță semnificativă, de minimum 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlnești

➡️ Respectă cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități și folosește masca de protecție doar în cazul în care ai simptome de gripă sau răceală sau te afli în preajma unor persoane bolnave.

Opticile noastre rămân deschise până la noi măsuri sau indicații primite din partea autorităților.
😊 Regretăm eventualele neplăceri create, însă vă asigurăm că sunt măsuri de siguranță pentu toată lumea.

Informați-vă doar din surse oficiale, vă recomandăm site-ul Ministerului Sănătății ➡️ http://www.ms.ro/  sau pagina de Facebook pentru informații la zi: https://www.facebook.com/MinisterulSanatatii/

Vă dorim multă sănătate!

Echipa Opticon! 🤓